Sali Boutique Hotel … Εκεί που τα όνειρα βρίσκουν καταφύγιο

Sali Boutique Hotel … Εκεί που τα όνειρα βρίσκουν καταφύγιο

Ένας χώρος, από μία άλλη εποχή,που αγκαλιάζει τις αισθήσεις, ένα καταφύγιο για τα πιο όμορφα όνειρά μας, ένα ιδανικό σκηνικό για τους φίλους, τους ταξιδιώτες, τους περαστικούς. Ένα κτίριο, με σημαντική ιστορική και αρχιτεκτονική αξία, από αυτά που αναζητά το μάτι, αλλά δεν συναντά συχνά στην Αλεξανδρούπολη. Το Sali Boutique Hotel, με τα υπέροχα δωμάτια και τους υπόλοιπους, ιδιαίτερους χώρους για τον καφέ, το ποτό, το γεύμα σας, μπορεί να έκανε τα εγκαίνιά του την περασμένη Κυριακή, λειτουργεί, όμως, ήδη, εδώ και 4 μήνες, έχοντας κερδίσει τις καρδιές του κόσμου, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του, για ένα νέο, συναρπαστικό ταξίδι.

 

 

«Ο χώρος μας είναι σαν μία αγκαλιά για όλους εσάς, όπως το σάλι αγκαλιάζει το σώμα της γυναίκας. Σας περιμένουμε για να γευτούμε, να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε μνήμες, από μία άλλη εποχή, όπου όλα ήταν απλά και αυθεντικά, όταν μοναδικός σκοπός της ζωής ήταν η αγάπη», είπε η ίδια, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ενώ μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», αναφέρθηκε στο χώρο του Σάλη και σε όσα προσφέρει στον επισκέπτη. Όλο το κτίριο, στο οποίο κάποτε στεγαζόταν ένα φιλόξενο οικοτροφείο, όπου νέα κορίτσια ξεκινούσαν το όνειρο της ζωής τους, αφηγείται την ιστορία της πόλης και του Έβρου, με έμφαση στην παράδοση και τη γαστρονομία του τόπου μας.Τα δωμάτια για τους ταξιδιώτες έχουν ονόματα όπως «Πίστη», «Χαρά», «Αγάπη», «Ελπίδα» και ξεκουράζουν όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά τους θαμώνες τους. Άλλωστε, η σπιτική  θαλπωρή  είναι διάχυτη μόλις φτάσει κανείς στο χώρο, με τη θερμή υποδοχή από το φιλικό προσωπικό με κέρασμα χειροποίητο γλυκό του κουταλιού και ζεστές πετσετούλες με άρωμα λεβάντας!Επιπλέον, το ξενοδοχείο οργανώνει μικρές εκδρομές κάθε Πέμπτη και Σάββατο, με έμφαση στις επιλογές που έχει ο καθένας, για να γνωρίσει καλύτερα τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της Αλεξανδρούπολης. Στις εκδρομές αυτές μπορούν να συμμετέχουν οι επισκέπτες της πόλης μας, είτε διαμένουν στο Σάλη, είτε όχι.

 

 

Οι χώροι για τον καφέ, το ποτό και το γεύμα είναι εντυπωσιακοί, ενώ το brunch της Κυριακής, έχει γίνει ήδη θέμα συζήτησης στην πόλη. Άλλωστε, η ‘υπογραφή’ του γνωστού executive chef  Γιώργου Χρυσανίδη στο μενού του Σάλη, αποτελεί, αν μη τι άλλο, εγγύηση. Όπως μας είπε ο ίδιος, «το Σάλη είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας». Στην εκδήλωση της Κυριακής, ο κ. Χρυσανίδης με τους συνεργάτες του ετοίμασαν για τον κόσμο, με μοναδικά  Εβρίτικα προϊόντα, δύο παραδοσιακές συνταγές: χυλοπίτα με κοκκινιστό τραχανά, μπούκουβο και φέτα από την Εβροφάρμα και ένα σιταρώτο από εβρίτικο σιτάρι, με κουρκουμά, μανιτάρια και φέτα. Ξεχωριστή παρουσία και από τις δύο κυρίες από το Σουφλί που παρέδωσαν μαθήματα ανοίγματος παραδοσιακού φύλλου για πίτες, οι οποίες, φυσικά έγιναν ανάρπαστες.

 

 

«Προσπαθούμε να κάνουμε φαγητά που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, τις παιδικές μας γεύσεις, αλλά λίγο πιο‘ανεβασμένες’» μας λέει ο κ. Χρυσανίδης, εξάλλου, όπως παρατηρεί «τα έχουμε ξεχάσει λίγο όλα αυτά, γιατί όλοι κυνηγούν τη μοντέρνα κουζίνα, το τι «παίζει» στο εξωτερικό, που είναι ναι μεν καλό, αλλάεμείςπρέπει να ακολουθήσουμετις δικές μας ρίζες, με προϊόντα και συνταγές από τη γιαγιά, την πεθερά μας, ώστε να έχουμε μια σωστή καιισορροπημένηδιατροφή».

 

 

Όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το γνωστό ελαιόλαδο του Κύκλωπα, για το οποίο, η κα Αλεξία Κελίδου μάς είπε: «Είναι ένα από τα πιο βραβευμένα ελαιόλαδα στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει τα 81 παγκόσμια βραβεία. Έχουμε το κλασικό ελαιόλαδα Μάκρης, το αγουρέλαιό μας, και τα φυσικά αρωματισμένα μας ελαιόλαδα, με πολλές γεύσεις, που είναι ο πιο φυσικός τρόπος  να αρωματίσεις ένα αγουρέλαιο, παίρνεις αληθινά φρούτα και τα αλέθεις μαζί με τις ελιές». Στο ελαιοτριβείο του Κύκλωπα, γίνονται συχνά ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες για τους επισκέπτες, ενώ τα προϊόντα του είναι διαθέσιμα εκεί, αλλά και σε πολλά τοπικά καταστήματα.

 

 

Ξεχωριστή παρουσία και των κρασιών του κτήματος Κελεσίδη, από τη Νάουσα. Όπως μας είπε ο Ναπολέων Μπράμος, πρόκειται για ένα  μικρό κτήμα, περίπου 65 στρεμμάτων, 5 χλμ μακριά από Νάουσα. Ασχολείται κυρίως με βιολογικές καλλιέργειες καιδεν χρησιμοποιεί κανένα χημικό παρασκεύασμα ή φάρμακο στα αμπέλια του. Είναι ένα καινούριο ξεκίνημα στο χώρο της οινοποιίας, έχοντας ήδη  6 ετικέτες λευκών και ερυθρών οίνων.

 

Παρών και ο «ήσυχος γίγαντας» του Έβρου, το μετάξι, με  έκθεση σπόρων, «κουκουλοκρέβατων» από το Σουφλί και την SilkLine του κ. Μουχταρίδη, οι οποίοι σπόροι, όμως, δεν μας έκαναν τη χάρη να ανοίξουν εκείνη τη βραδιά!

 

 

Φυσικά, σε μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει μέριμνα για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση προσκόπων έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια της Θράκης.

 

 

 

 

 

0 Comments

Leave your reply